Η Tate Modern προκαλεί το ενδιαφέρον με δύο εκθέσεις

Οι επισκέπτες στο Λονδίνο θα έχουν τη χαρά να παρακολουθήσουν δύο πολύ ενδιαφέρουσες εκθέσεις.

Η Tate Modern παρουσιάζει μια έκθεση για τον Πικάσσο με τίτλο “The EY Exhibition: Picasso 1932 – Love, Fame Tragedy“. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 9 Σεπτεμβρίου 2018 και παρουσιάζει ανά μήνα τις δημιουργίες του καλλιτέχνη το έτος 1932, την πιο δημιουργική χρονιά του Πικάσσο. Περισσότεροι από 100 πίνακες, γλυπτά και σχέδια αναμιγνύονται με οικογενειακές φωτογραφίες και στιγμιότυπα από την ιδιωτική του ζωή.

 

Παράλληλα με την έκθεση για τον Πικάσσο, οι επισκέπτες της Tate Modern μπορούν να δουν μια ρετροσπεκτίβα για την πρωτοποριακή καλλιτέχνη Joan Jonas η οποία ξεκίνησε την καριέρα της στη δεκαετία του 1960, μεσουράνησε τη δεκατία του ’70 και εδώ και πέντε δεκαετίες παραμένει ανήσυχη και δημιουργική. Περφόρμερ και εικαστική καλλιτέχνης, η Joan Jonas πειραματίστηκε με το βίντεο στην αγαπημένη της πόλη, τη Νέα Υόρκη και η θεματολογία της περιλαμβάνει πόλεις, κλιματικές αλλαγές στον πλανήτη και τη ζωή που απειλείται παντού.

Η Joan Jonas θα εμφανιστεί ζωντανά παράλληλα με άλλους καλλιτέχνες στο πλαίσιο της έκθεσης BMW Tate Live: Ten Days Six Nights.

 

Οι επισκέπτες, αν θέλουν, μπορούν να αγοράσουν κοινό εισιτήριο και για τις δύο εκθέσεις.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *